Spargodt Lönhult Fredriksberg

3 stycken gårdar med intressanta ändamål. I Spargodt AB ingår tre större gods; Lönhult beläget vid Höganäs, Spargodt beläget vid Tågarp och Fredriksberg beläget vid Malmö. Alla tre gods ägs och drivs av William och Ann Nordén.

Spargodt - Bröllop och festlokal

Om du har bestämt dig för sommarbröllop och vill vigas bland våra gröna fält i öppet landskap är detta platsen för dig. Försommarens blommande raps eller sensommarens svajande korn.
Hos oss finns allt du behöver för att kunna ställa till en riktigt lyckad tillställning oavsett om du planerar för bröllop, dop, födelsedagsfest, släktträff eller konferens.

Oavsett årstid så erbjuder vi lokal i rustik lantlig stil och unik och stämningsfylld miljö.
I festlokalen ryms upp till 250 personer, men det går lika bra att vara ett mindre sällskap. Ni dukar och festsmyckar efter egna önskemål, och efter middagen finns det plats för dans om så önskas.

Vill man vigas i kyrkan är vägen kort från flera kyrkor med häst och vagn till Spargodt.
Där alarna vilar mot vattenytan vid vårt vackra stenbrott , skapas en lummig oas för den som hellre vill vigas i naturen.

Möjligheterna är många hos oss på Spargodt.
Vår skiftande natur ger extra möjligheter. Här kan vi servera välkomstdrinken mot vad säsongen erbjuder.

Vill ni veta vad som blommar på gården vid just ert bröllop eller vill ni anpassa vigsel efter sommarens färger så följer en lista nedan (med plats för reservation för moder natur +/- 2v )
Juni – gyllene Raps blommar

Juligrönskande korn/vete
Augustiskörd av frasig sommartorr gröda
September – Mars avslut och förberedelser av det gångna året

Möt gästerna traditionellt i häst och vagn, eller vandra vägen själva som nygifta genom Sveriges längsta lindallé.
Här är det du själv som bestämmer hur er bröllopsdag ska bli och se ut.

Ring 070-821 25 13 för bokning och mer information.
Välkommen!

Lönhults Gård

Lönhult är känt som gård sedan slutet av 1500-talet. Namnet kommer från trädet Lönn och det fornnordiska ordet hult som betyder skog.

Den första ägaren man känner till hette Jacob Grubbe, därefter övertogs Lönhult av Magnus Stenbock (som finns att beskåda som staty i Helsingborg). Under hans tid, mitten av 1600-talet, pågick krig mellan Danmark och Sverige, då snapphanarna slogs för att återfå rätten och möjligheten att få sälja sina alster i städer som Köpenhamn. Många dog och byggnader sattes i brand. Idag finns endast en byggnad kvar på Lönhult som härstammar från slutet av 1500-talet som märks av sina karakteristiska tjocka stenmurar och välvda fönster.
Under 1800-talet gjordes många förändringar då gamla byggnader revs och nya kostallar lät byggas. 1918 köptes gården in av William Weibull (nuvarande ägarens morfar) för att användas för växt- och fröodling.
Sedan år 1975 bedrivs fullblodsarab stuteri, vid namn Lönhult Arabstuteri här.

Fredriksberg

Fredriksberg inköptes 1917 till Weibullsholms företag men såldes till Malmö stad 1967. Företaget arrenderade därefter Fredriksberg. Sedan 1972 är det Spargodt AB som arrenderar Fredriksberg av Malmö stad.

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Autogiro anmälan 2020-05-17
Ankomstregistrera 2020-05-12
Nya toaletter 2020-05-08
Greenfee utbyte 2020-05-08
Kursutbud under maj med Marcus 2020-04-28