Lördags-/Söndagsgolfen och Maratontabellen

För våra herrar finns möjligheten att vara med på Lördags-/Söndagsgolfen och Maratontabellen. I år är det 5-årsjubileum!

Uppstartsmöte hölls söndagen den 6 mars. Till mötet kom 10 personer varav 3 st nya spelare (medlemmar) klubbkassan bjöd på kaffe och nybakade fastlansbullar.

Speldagar/Startider

Första start lördagen den 9 april kl.8.30

De 27 omgångarna fördelas på lördagar och söndagar och finns inlagda som tävlingar i golfsystemet.
Vi kommer även i år att avsluta året på annan bana och samkväm kommer att hållas på klubben på kvällen. Beslut om när var och kommer senare.

Startavgift

Oförändrat sedan starten, alltså 50 kr för helårsmedlemmar, med ett tillägg på kronor 20:- för de spelare som inte anmäler sig senast fredag kl. 12. Vi kallar den efteranmälningsavgift. Vardagsmedlemmar och gäster betalar greenfee utöver startavgiften.

Priser

20 kr av startavgiften delas ut som priser speldagen, 3 priser, 50 % till 1:an, 30 % till 2:an och 20 % till 3:an. Likt 2015 kommer pristagarna av varje tävling att erhålla presentkort på shop och restaurang. Spelare måste fysiskt närvara vid prisutdelning för att erhålla sitt pris. Vinnaren av Maratontabellen erhåller en tröja med tryck.

15 kr av startavgiften går tillbaka till spelaren, förutsättning för att erhålla den pengen är att man deltager vid avslutningsspelet som sker på annan bana. Resterande pengar lägges i Lördags/Söndags Golfens kassa.

Maratontabell/poängfördelning

En maratontabell upprättas efter varje spelomgång, lägges upp på klubbens hemsida.
Maratonpoäng kommer att delas ut på samma sätt som 2015 med 12, 10, 8, 6, 4, 2 och därefter 1 till varje deltagare. Det kommer även att göras tävling i tävlingen likt tidigare där man kan spela om ytterligare 3 poäng; Longest Drive, Närmast Pin och Nettobirdie. Vid avslutningsrundan kommer alla tre varianterna att vara med, dvs 9 poäng som står på spel.

Då detta blir femte säsongen kommer det att koras en 5-års vinnare. Placering från året och tidigare år kommer att erhålla samma poängfördelning som tävlingsdagen Lö/Sö, 12,10,8,6,4,2,1

Spelform

Varannan gång poängbogey och varannan gång slaggolf, enligt gällande golfregler och tävlingen är handicapgrundande.

Anmälan

Anmälan skall ske via GIT och då senast fredag kl.12. Vill man ändå deltaga så gäller det, likt i 2015, att komma senast kl. 08:15 och betala startavgift + efteranmälningsavgift totalt kronor 70:-.

Kommitté

Vi söker minst 3 personer som kan dela ansvaret med Bengt o Bernt (tävlingskommitté).

I övrigt hälsas alla herrar och juniorer välkomna till årets Lördag/Söndagsgolf, tag gärna med gäster

Än en gång välkomna och lycka till med golfåret.

//Bengt och Bernt